Byggbart rampsystem | Handikappramp

Våra byggbara ramper i aluminium är mycket lätta, enkla att hantera och stryktåliga och passar perfekt som handikappramp.

Systemet med byggbara ramper är flexibelt och kan enkelt varieras till varje objekt för att skapa en unik ramp som passar just era önskemål.

 
Enkel montering:

Vid montering av en byggbar handikappramp behövs endast tre verktyg: insexnyckel, hylsnyckel och skruvmejsel.


Vill du ha 7 graders lutning på rampen multiplicera din högsta punkt med 12. Dvs 1:12
Vill du ha 5 graders lutning på rampen multiplicera med 20.  Dvs 1:20


Rampdelar:
Vårt standardsortiment består av fyra olika ramplängder. Varje del kan användas var för sig tillsammans med en övre- och nedre anslutning. Alla delar kan även skarvas ihop med varandra när man behöver bygga en längre ramp. Man kan i princip bygga hur lång ramp som helst och i varje skarv används ett par skarvjärn och ett par stödben. Våra ramper har en invändig bredd från 90 cm upp till 180 cm och finns i separata moduler från 50 cm till 300 cm.

 
Vilplaner:

Vi har tre olika vilplaner i sortimentet som kan anslutas till handikappramperna på ett enkelt sätt. Oftast används planerna direkt vid entrén men det kan också behövas en plan ute i systemet om
rampens längd överstiger 6 meter. Våra tre planer täcker de flesta behov men i det fall man behöver ett rakt plan ute i systemet går det bra att använda en rampdel som förses med två par stödben och på så vis skapas en plan yta.


 
Räcken:

Till samtliga byggbara ramper och vilplaner finns räcken.

Det finns inget tvång på räcken men det är att rekommendera när man har en ramp över 50 cm. Räcken kan
enkelt monteras dit i efterhand om man inte beställer det direkt. Samtliga planer och ramper är försedda med hållare för att enkelt kunna installera räcket. Enkel monteringsinstruktion medsändes.
 


Ramp utformad för sopkärl. Används tex i stora varuhus och köpcenter.

 


prev next
  • Byggbart rampsystem